Składniki:
- masło - 100 g
- mąka - 200 g
- sól
- bardzo zimna woda
- 4 jajka
- 4 łyżki śmietany
- masło / oliwa do smażenia
- ser żółty
- keczup
Przygotowanie:
Mąkę siekamy z masłem, dodajemy sól i wodę, zagniatamy, wylepiamy formę i schładzamy około 30 minut. Nakłuwamy i pieczemy przez 15 minut. Następnie wypełniamy farszem i pieczemy. Farsz : Kurki podsmażamy na maśle, cebulę osobno podsmażamy pokrojoną w kostkę. Jajka ubijamy, dodajemy śmietanę i ser żółty, łączymy wszystkie składniki. Na koniec doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Kiedy połączymy ciasto i farsz, tarta trafia do pieca. Wyciągamy ją, kiedy będzie zarumieniona. Podajemy z keczupem - dodaje smaku.
SMACZNEGO !
życzy
Mysia